Практикување на здрави иновативни методи за личен и професионален развој

М-р Билјана Пешева

Позитивниот и здрав животен поглед кон светот, луѓето и кон себе, не е само романтичен поглед со наивно верување во добрите намери на луѓето и околината, туку проактивна комуникација насочена кон позитивните аспекти на личноста на индивидуите и настаните, со кои сте во секојдневен контакт. Вештината на пронаоѓање во себе такви зони како и пронаоѓање на исти такви зони кај луѓето и настаните околу вас е предзвик кој може да го постигнете со учество во програмите и активностите кои ви ги нудам преку оваа платформа. Моделот кој го користам во моите програми и курсеви вклучува развивање на личноста на личен, социјален, емоционален, духовен, еколошки, професионален, интелектуален и физички аспект. Користам активности и методи со кои работам на подобрувањето на личната и професионална благосостојба и употребувам современи и древни техники наменети за подобрување на севкупното психо-физичко здравје и благосостојба.

Запознај го својот иструктор

Тренер, јога инструктор, wellness coach

Билјана Пешева

Билјана Пешева е професионален обучувач за возрасни со национално квалификуван сертификат “Oбучувач за возрасни” ,“Вештини за комуникација, работа со тимови и групи” и “Управување на стресогени фактори”, добиени од Центар за образование на возрасни согласно Законот за образование во Република Северна Македонија. Од неформално образование има посетувано едукација и групи за раст и развој од област Трансакциска Анализа во Македонија и Србија, повеќе од 500 работни часа. Билјана има поминато сертифицирана обука “Holistic health and wellness couch” со што има стекнато знаење за холистички (сеопфатен) пристап кон личноста како “Тренер за сеопфатна лична благосостојба”. Нејзина област на експертиза е • Развој на интелектуални и интерперсонални вештини • Физичко и ментално здравје и надминување на стрес преку практикување на јога вежби • Развој на вештини за одврзување од врските кои ограничуваат- по методот на психотерапевт Филис Кристал (1914-2016) • Сеопфатен личен и професионален развој и благосостојба

Искуства од учесници

5 star rating

Amazing!

Билјана Наумоска

This class is really educative, creative and it helps with back pain. It is great for people that have sitting job positions as well.

This class is really educative, creative and it helps with back pain. It is great for people that have sitting job positions as well.

Read Less
5 star rating

Одличен курс

aleksandra anakijeva

Имам проблеми со болка во грбот, дискус хернија, благодарение на овој курс, кој има и многу едукативен материјал успеав на полесен начин да се справам со бол...

Read More

Имам проблеми со болка во грбот, дискус хернија, благодарение на овој курс, кој има и многу едукативен материјал успеав на полесен начин да се справам со болката, а воедно и да се едуцирам за мојот проблем. Топло го препорачувам овој курс :)

Read Less
5 star rating

Excellent

Sasha Sarauleva

Јас имам дискус хернија на L5S1, ишијас по десна нога и спондилоза. Откако добив зелено светло од докторот дека можам да почнам да вежбам јога, после 3 недел...

Read More

Јас имам дискус хернија на L5S1, ишијас по десна нога и спондилоза. Откако добив зелено светло од докторот дека можам да почнам да вежбам јога, после 3 недели вежбајќи ги токму овие вежби од курсот имав подобрувања и во ногата и на кичмата.Топла препорака од мене е секојдневно практицирање на овие вежби, бидејќи сите ние што се соочуваме со овие болести, за да се справиме со болката потребна ни е физичка активност.

Read Less
5 star rating

Одличен курс

Aleksandra A

Работам на компјутер, некогаш и по цел ден. Имав болки и вкочувања во кичмата и затоа го земав овој курс. Ги вежбав редовно вежбите и видеата, некогаш и по д...

Read More

Работам на компјутер, некогаш и по цел ден. Имав болки и вкочувања во кичмата и затоа го земав овој курс. Ги вежбав редовно вежбите и видеата, некогаш и по два пати и сега веќе не ја чувстувавм таа болка. Знам дека треба редовно да вежбам но вака ми беше многу полесно, вежбав кога сакам и колку сакав. Одличен курс го препорачувам на секој што сака да си помогне на себе...

Read Less

Сакаш да добиваш известувања ?

Остави го твојот емаил за да добиваш информации